maanantai 19. toukokuuta 2014

HUH HELLETTÄ..

Tänään tulee olemaan kuuma päivä, lupailivat meteorologit +27 astetta! En muista, olisinko pyöräillyt ennen töihin sortseilla toukokuun 19. päivä. No nyt on sekin tehty ja koettu.

Koulussa vietetään vuoden kiireisintä aikaa. Myös kasvihuoneella tapahtuu muutosta.. Olosuhteet ovat olleet otollisia kirvojen invaasiolle. Pekka on joutunut tekemään mäntysuopahuuhtelua useaan kertaan. Kurkut ja tomaatit ovat kuitenkin tehneet mukavasti raakileita.Kattoluukkujen kanssa saa olla nyt todella tarkkana, jos luukut jäävät kiinni yhdeksikin päiväksi tällaisella säällä, kasvit ja linnut ovat mennyttä. Luukut ovat manuaaliset, joten veivaamista riittää aamuin illoin. Työsarka on sen verran mittava, että tulevaisuudessa sähkökäyttöinen systeemi olisi toivottava. Kenties EU:lla olisi joku ympäristökasvatukseen liittyvä hanke, josta voisimme hakea rahoitusta tähän pulmaan?!


Viiniköynnös on hivuttautunut kohti korkeuksia. Kuvassa etualalla valkoinen laatikko on sääasemaan liittyvä anturi, joka mittaa ainakin kasvihuoneen lämpötilaa ja kosteutta. Saamme sähköpostiin tasaisin välein tietoa  tilan olosuhteista. Tietoja voi käyttää esim. erilaisten diagrammien laatimisessa.
Kanat ovat kasvaneet huimasti. Untuvikko tipuista on enää muisto.. tilalle ovat tulleet terhakkaat kuoputtajat. Höyhenpeitteeseen on alkanut tulla ruskean sävyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti