perjantai 29. syyskuuta 2017

Matka Kaunasiin Liettuaan

Mankolan koulun Taimiakatemian hienosti sujunut vastavierailu Ungnes Karvelis Gimnazijaan Kaunasiin on loppusuoralla. Oppilaat ovat kokeneet viiden päivän aikana Liettulaisten vieraanvaraisuuden ja kansainvälistyneet roppakaupalla. Jo pelkästään bussimatka halki Baltian on on ollut monelle ensimmäinen reissu Tallinnaa pidemmälle.
Matka-Mäkelä Keuruulta hoiti reissun järjestelyt todella hyvin ja kuljettajamme Hannu kokeneena Baltian kävijänä tiesi suunnitella reitin varrelle mielenkiintoista nähtävää. Kaunasilaiskoulun tunnuksessa on tammi, joka kasvoi mahtavana koulun puistossa. Ungnes Karveliksen koulussa on yli tuhat oppilasta alakoululaisista lukiolaisiin. Koulun rehtori toivotti meidät tervetulleiksi tiistai aamuna.
Kaunas on opiskelijakaupunki. Maatalousbiologiaan painottuneessa yliopistossa opiskelee n. 20 000 kansainvälistä opiskelijaa. Me pääsimme tutustumaan koulun labra- ja kasvihuonetiloihin sekä juuri uusittuu museoon.
Teimme päiväretken Kaunasista tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Birstonasin perinteikkääseen kylpyläkaupunkiin, jonka mineraalipitoisia vesiä ovat käyneet nauttimassa sisäisesti ja ulkoisesti niin kuninkaaliset kuin tavan kansa ympäri Eurooppaa. Kaupunki on syntynyt Liettuan pisimmän joen Nemunaksen rannalle.
Veimme tuliaisiksi Kuokkalan luumun. Oppilaat istuttivat sen koulun pihaan omenapuiden joukkoon ystävyyden merkiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti