KERHOUusi kanipassikausi käynnistyy elokuussa.

Kävimme katsomassa "Järven tarina" -elokuvan. Hieno pätkä, suosittelemme kaikille.
ELOKUVAN TRAILERI


Kerho näkyy myös instagramissa, mankolanluontokerho

Uusi toimintakausi on käynnistynyt!

Ympäristökerho kokoontuu tiistaisin paussilla kasvihuoneella. Ala- ja yläkoulun aktiivit hoitavat välituntisin lintujen ruokinnan ja kasvien kastelun.

Osa kerholasista kuvattuna syyskuussa 2014.

Syksyn toimintasuunnitelma on laadittu. Kasvihuoneen perustoimien lisäksi kerholaiset ovat suunnitelleet kouluyhteisön iloksi mm. valokuva/piirustuskilpailua, ympäristöteemaista paussikahvilaa, suurta luontoaiheista joulukalenteria kasvihuoneen ikkunaan ja tietenkin kevätretkikassan kartuttamista esim. luontokalenteria ja leivonnaisia myymällä, kukkasipuleja unohtamatta.

Näin kerho-ohjaajan näkökulmasta tilanne on ihanteellinen. Kerholaisilta tulee vallan mainioita ideoita toteutettavaksi ja aina tiistai palavereista lähtee hymy huulilla. Mankolan koulussa on hienoja ja vastuuntuntoisia nuoria.

Kevään 2015 "tiput" kuvattuna 5.5.2015.Lukuvuosi 2013-2014

Ympäristökerhon makkaranmyynti onnistui lemmikkieläinpäivänä yli odotusten.. enemmänkin olisi mennyt. Alla joitakin kuvia päivän toiminnasta sekä Alisan ja Soilan lemmikit.

Undulaatit ovat saaneet nimet! Ympäristökerholaiset järjestivät koululla kaikille avoimen nimikilpailun. Sen tuloksena kaijalassa asustelee nyt "Säihke", "Pimu" ja "Pikku Jäbä".
Viikkiluokan ympäristökerholaisia oli tänään (14.4.2014) Keski-Suomen paikallisuutisissa. Oppilailta tuli hienoja kommentteja ja he näyttivät varmoja otteita hoitaessaan kasvihuoneen puuhia.

Huhtikuun alkuun mennessä taimipöydät ovat täyttyneet koulituista vihannesten ja kukkien taimista.

Paju Kilpeläinen kastelemassa tomaatintaimia.

Ala- ja yläkoulun ympäristökerholaiset ovat opettajiensa johdolla ryhtyneet istutuspuuhiin.

Istutuskennoihin paperia pohjalle, seuraavaksi taimimultaa, siemenet, runsaasti kosteutta ja muovi päälle. Sitten vain odottamaan ensimmäisiä sirkkalehtiä!Taimikasvattajan kevätunelmia.

    +

    Veetin ja Vilin hieno nimikyltti.


    Ympäristökerholaiset istuttivat varmoin ottein pieniä taimenalkuja saviruukkuihin.

    Kaikki kasvit näytävät sirkkalehtivaiheessa lähes samanlaisilta. Selkeät nimikyltit ovat tärkeä osa istutuspuuhia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti