maanantai 29. syyskuuta 2014

Konsultaatioapua ja harlekiinin poikasia

Kiinnostus kasvihuonetta kohtaan on jatkunut mukavan vilkkaana. Kasvihuoneblogi tavoitti syksyllä Pekka Järvenpään Kekkilältä. Heillä, jos kellä on osaamista kasvihuonepuolelta. Viime viikolla Pekka kävi yhdessä kasvihuoneammattilaisen Johanna Bobergin kanssa tutustumassa toimintaan. No mehän Pekka open kanssa kyselimme urakalla kirvojen biologisesta torjunnasta, tomaattien pölyttämisestä, kompostoinnista ym. mieltä askarruttaneista asioista.

Paljon on sellaista, mitä voisi tehdä helpommin eikä aina kokeilemalla vaikeimman kautta. Täytyy muistaa, että toiminta on ollut käynnissä vasta toista lukuvuotta. Siihen peilaten kaikenlaisia mukavia kouluyhteisöä piristäviä juttuja on saatu aikaan ja paljon on koettu iloisia kasvun ihmeitä. Me yhdessä oppilaiden kanssa olemme oppineet paljon uutta kasvihuoneviljelystä.

Ympäristökerholaiset olivat aikamoisia myyntitykkejä.. kukkasipulit loppuivat, joten ensi vuonna uudestaan ja vähän isommalla erällä. Huomenna kerholaiset julkistavat "Mankolan syksy" aiheisen valokuvaus/piirustuskilpailun koulumme oppilaille. Siitä ja sen tuotoksista kuulette ja näette lisää.

Harlekiinien ensimmäinen pesintä, josta aiemmin mainitsin, oli onnistunut! Kaksi poikasta tuli pesästä ulos viikonlopun aikana. Ne ovat vielä kovin vaatimattomia höyhenpuvun värin osalta mutta myöhemmin ne saavat harlekiineille tyypillisen värikkään ulkoasun.

Harlekiinin ´poikanen´erottuu selväsi aikuisista yksilöistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti