torstai 1. syyskuuta 2016

Aromit talteen


+35 astetta ja 3 tuntia, yrtit ovat valmiita säilöttäväksi! Olemme kuivanneet nyt piparmintun lehtiä teetä varten ja seuraavaksi kuivuriin pääsee tilli ja persilja. 

Kasvien, hedelmien ja sienten kuivaaminen on mainio säilöntämuoto. Aromit ja ravintoaineet pysyvät hyvin tuotteessa nesteen poistuttua. Säilytysastian täytyy olla ehdottoman kuiva ja puhdas. Esim. pienet muovipussit tai lasipurkit käyvät oivasti tähän hommaan.

Uuttakin yrttisatoa on valopöydillä tulossa MAKOSAa ajatellen.

Jo perinteinen Mankolan koulun sadonkorjuujuhla pidetään lauantaina 17.9. Kasvihuoneella silloin paljon nähtävää, maisteltavaa ja vähän ostettavaakin. Kurpitsoja riittää jaettavaksikin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti