maanantai 4. syyskuuta 2023

Kasvimaalta hurja sato

Koulukanit Susu ja Sulo olivat kesähoidossa entisen oppilaamme Alman kotona. Mikä ihana paikka kaksikolla olikaan viettää lekoisaa lomaa hienossa ulkotarhassa. Kiitos Almalle ja koko perheelle avusta!

Alkukesän kasvihuoneen ulkolavoja hoitivat Minnan apuna kesätyöläiset Milja ja Anetta. Taimien istuttaminen, kastelu, harsottaminen ja tukeminen olivat täyttä työtä, jonka myötä saimme hienon sadon. Kesä oli säiden suhteen kaksijakoinen. Ensin oli kuiva alkukeä ja sitten alkoivat sateet, joiden myötä myös kotilot riemastuivat lisääntymään. Onneksi eivät syöneet kaikkea vaan saimme satoa kotitalouden käyttöön ja kukkia pölyttäjille. Vanhat viinimarjapensaatkin tekivät paljon marjoja, joita oppilaat kävivät kiitettävästi syömässä.

Koulun alettua myös kanipassitoiminta on pyörähtänyt käyntiin ja uusia kouluttajia ja koulutettavia on tullut mukaan. Oppilaat ovat tehneet herkkuja kuivurilla ja siankärsämöä on kerätty kimppuihin talveksi. Monipuolista sadonkorjuuta pellolta pöytään hengessä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti